Nieuws

Volg de ontwikkelingen rondom de Landtong Nieuwe Meer

Op deze pagina vind je nieuws over de ontwikkelingen rondom Landtong Nieuwe Meer. Zowel berichten van StadsLab Landtong zelf als berichten die in de media verschenen zijn.

  • Plan van Aanpak gebied rond Nieuwe Meer - De Gemeente Amsterdam bereidt een Plan van Aanpak voor om een groot Amsterdams Bos te ontwerpen in de komende periode. Er is gevraagd aan Jeroen Saris om te adviseren over een Cultuurplan.
  • R-LINK Workshops R-LINK bij Landtong-groep - R-LINK onderzoekt hoe gebiedsontwikkeling door kleinschalige initiatieven kan worden bevorderd, terwijl tegelijkertijd grootschalige stedelijke ambities en maatschappelijke opgaven worden gerealiseerd. Het aanbod voor ‘gratis consultancy’ werd door de Landtong-groep met beide handen aangegrepen.
  • Amsterdam 750 jaar Amsterdam 750 jaar - Pakhuis de Zwijger heeft een groep gevormd voor ‘Amsterdam 750 jaar’. Daarvoor heeft ze een aantal projecten geselecteerd die meedingen om gerealiseerd te worden voor de 750ste verjaardag van Amsterdam. Park Landtong Nieuwe Meer is één van die projecten.
  • Prestigieuze prijs voor Dirk Sijmons - De Internationale Federatie van Landschaps Architecten (IFLA) heeft Dirk Sijmons, Raad van Advies Landtong, de 2017 'Sir Geoffrey Jellicoe Award' toegekend voor zijn bijdrage aan het vak landschapsarchitectuur.
  • Slotbijeenkomst SladsLab Landtong 5 juli 2017 - Op 5 juli vond de drukbezochte afsluitende bijeenkomst van de serie Stadslab-bijeenkomsten plaats. Voorafgaand aan de bijeenkomst konden geïnteresseerden een proefvaart maken met het proefmodel van de Bospont. Ook daar was veel belangstelling voor. Er is deze middag een overzicht gegeven van de vorderingen van het afgelopen half jaar. De drie Stadslab-bijeenkomsten hebben veel opgeleverd.
  • Workshop BosPont bouwen - Tijdens de Open Dagen van Nieuw en Meer, OPEN EN DICHTER BIJ, geeft StadsLab Landtong een Workshop BosPont bouwen in samenwerking met Arno baan van drijftuinen.nl. De Robbert Jasper Grootveld techniek in de praktijk! Drijvers maken voor de onderkant van de BosPont 0.2. Iedereen is welkom! Ook wordt er informatie gegevens over de BosPont en Landtong Nieuwe Meer. Wanneer: […]
  • StadsLab-bijeenkomst ‘Kunst & Ambacht’ - De toekomst van de Landtong Nieuwe Meer begint steeds meer vorm te krijgen. Het StadsLab komt op stoom. Na twee succesvolle bijeenkomsten in april en mei, waarbij de deelnemers initiatieven bespraken over Water & Recreatie en het bouwen met innovatieve materialen als schimmels, werd op  16 juni de blik op Kunst & Ambacht gericht.  Al 30 […]
  • StadsLab-bijeenkomst ‘Water en recreatie’ - De’Water en recreatie’ vond plaats op 26 april 2017. Een divers gezelschap van deelnemers: Waternet, Partij voor de Dieren, Van Eesterenmuseum, Keuken van het Ongewenste Dier, Universiteit van Wageningen, gemeente Amsterdam (Amsterdamse Bos), bewoners en een jonge filmmaker uit Amsterdam West. Waternet Met Otto Reinstra is verder gepraat over samenwerking t.a.v. Landtong en Bospont. Waternet […]
  • Bewonersmiddag ‘Landtong’ en proefvaart Bospont - Op zondagmiddag 26 maart werd een middag georganiseerd voor bewoners van Nieuw-West om mee te denken en te werken aan plannen voor de Landtong. De middag begon met een proefvaart met de Bospont begeleid door bedenker Erik Hobijn.
  • Startbijeenkomst Stadslab Landtong - Startbijeenkomst Stadslab Landtong vond plaats op 10 maart 2017. Met genodigden uit allerlei organisaties : zowel uit dit gebied als van ver en met uiteenlopende kennis en ervaring vormde de startbijeenkomst een brede brainstorm over de Landtong. De workshops leverden een schat aan informatie, ideeën en enthousiasme op die door het Landtong-team in samenspraak met […]