In de Media

Wat zeggen anderen over Landtong Nieuwe Meer

Hier vind je alle artikelen over de Landtong die in externe media verschenen zijn.

Bospont verkent nieuwe wateren - LAATBLOEIEN.NL: In het Nieuwe Meer ligt een veerpontje dat bijna onzichtbaar is. De pont lijkt net een eiland, bedekt met gras en mos. Wel een eiland dat je met je smartphone naar je toe kunt laten komen...
Een ludiek idee voor een Bospont - VRIENDEN VAN HET AMSTERDAMSE BOS: ...de pont een varend fietspad wordt geïnspireerd op het drijvende tuinen concept. De pont wordt zelf-varend en zelfsturend. Hij valt niet op, totdat hij zich losmaakt van de wal.
Bospont moet robotgestuurde oversteek naar Amsterdamse bos gaan maken - PAROOL: Dit weekend voor het eerst in de vaart: de Bospont. Als het aan de kunstenaars­kolonie bij de Nieuwe Meer ligt, wordt hun drijvende fietspad zelfs robotgestuurd.
Hotel voor ‘happy few’ of Cultuurpark? - Westerpost 23-3-2016 “Waar zitten bewoners van ons stadsdeel op te wachten aan de oevers van De Nieuwe Meer? Op een hotel voor de ‘happy few’? Of op een recreatief-educatief-cultureel stadspark voor iedereen? Dat is de kern van de keuze waar de BC en de gemeenteraad van Amsterdam voor staan.” Read the article (pdf) »