Startbijeenkomst Stadslab Landtong

Startbijeenkomst Stadslab Landtong vond plaats op 10 maart 2017. Met genodigden uit allerlei organisaties : zowel uit dit gebied als van ver en met uiteenlopende kennis en ervaring vormde de startbijeenkomst een brede brainstorm over de Landtong. De workshops leverden een schat aan informatie, ideeën en enthousiasme op die door het Landtong-team in samenspraak met de betrokken partijen verder uitgewerkt zal worden.

Sprekers / workshopleiders waren o.a.:

  • Erik Hobijn: kunstenaar en oprichter van de Bospont: presenteerde de inspirerende plannen voor de Landtong
  • Roland van Driel: onderzoeker, eigenaar Mycelco sprak over ‘Bouwen met schimmels’: waterzuiverende eigenschappen van schimmels, mogelijkheden voor duurzaam bouwmateriaal met schimmels.
  • Pauline Westendorp: oprichtster van NEWNRG.NL en ‘Wij krijgen kippen’: ‘van zwart naar groen’: volle kracht vooruit naar schone energie. Ook op en rond het Nieuwe Meer.
  • Thomas de Wit: design studio Autonomas en zijn internationale team presenteerde een spectaculair beeld voor de kop van de Landtong met een Hub Fablab: een experimenteerplek waar nieuwe mogelijkheden voor bouwen, produceren en stadslandbouw uitgevonden en uitgevoerd kunnen worden.