Inspirerende ‘water’ bijeenkomst

Op 10 februari is er een bijeenkomst geweest met diverse partijen die met ‘water’ en zelfsturend varen bezig zijn: Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Waternet, Haven van Amsterdam, Amsterdamse Bos. Hier is o.a. besproken wat de randvoorwaarden zijn voor het experimenteren met zelfsturend varen. Ministerie van Infrastructuur en Milieu volgt deze ontwikkelingen op de […]

Lees meer
Maquettebouwer gezocht

Ben jij handig met mes en karton of met ander materiaal? Wij presenteren onze plannen graag aan de hand van maquettes. Het helpt mensen de plannen betere voor zich te zien. Bij voorkeur heb jij ervaring met het 3D visualiseren van vrije schetsen.

Lees meer
Landtong wordt Stadslab!

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft de Landtong Nieuwe Meer opgenomen in de Stadslabs en de aanvraag van Nieuw + Meer gehonoreerd met een subsidie van € 20.000.

Lees meer
‘Testmodel’ BosPont Drijf-fiets-pad

Amstelveenz – ‘Testmodel’ BosPont Drijf-fiets-pad ‘Een doorbraak in technologie, ecologie en toerisme’ dat moet het eerste zelfvarende fietspad van de regio worden. Tussen Boerderij Meerzicht in het Amsterdamse Bos en de Landtong, over het water van de Nieuwe Meer, bestaan plannen voor een technologisch hoogstaand Bospont Drijf-fiets-pad. Lees het hele artikel »

Lees meer
Westerpost over ‘Landtong’

Westerpost 13-3-2016 on ‘Landtong’  “Waar zitten bewoners van ons stadsdeel op te wachten aan de oevers van De Nieuwe Meer? Op een hotel voor de ‘happy few’? Of op een recreatief-educatief-cultureel stadspark voor iedereen? Dat is de kern van de keuze waar de BC en de gemeenteraad van Amsterdam voor staan.” Read the article (pdf) »

Lees meer